Yüksek Ticaretliler Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ocak 07, 2009, 04:34:20 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
Forum sistemimiz kuruldu
251 Mesaj 143 Konu Gönderen: 172 Üye
Son üye: sexyamateurs
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  Yüksek Ticaretliler Forum
|-+  Genel
| |-+  Genel Konular
| | |-+  Problemden kaçmak yerine onunla boğuşun
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Problemden kaçmak yerine onunla boğuşun  (Okunma Sayısı 809 defa)
malkoc.önder
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Problemden kaçmak yerine onunla boğuşun
« : Mayıs 02, 2008, 11:29:32 ÖS »

Japonya sahillerinde bol balık tutmak mümkün olmadığından, balıkçılar Japon nüfusu doyurabilmek
için büyük tekneler yaptırıp uzaklara açıldılar. Tabii, balık için uzaklara gidildikçe, geri dönülmesi de
daha çok vakit almaya başladı.

Dönüş bir iki günden uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kayboluyordu. Japonlar bayat balığın lezzetini
sevmediler. Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdular. Böylece
istedikleri kadar uzağa gidip, tuttuklarını da soğuk hava deposunda dondurulmuş olarak
saklayabileceklerdi.

Ancak Japon halkı taze ile donmuş balığın lezzet farkını da hissedebiliyor ve donmuş olanlara fazla
para ödemek istemiyordu. Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumları yaptırdılar. Balıklar içeride
biraz fazla sıkışacaklardı, hatta birbirlerine çarpa çarpa biraz da aptallaşacaklardı, ama yine de canlı
kalabileceklerdi. Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıkların da lezzet farkını hissetmekte
gecikmedi. Hareketsiz, uyuşmuş vaziyette günlerce yol gelen balığın, canlı, diri, hareketli taze balığa
göre lezzeti yine de etkilenmişti. Balıkçılar nasıl olacak da Japonya'ya taze lezzetli balığı
getirebileceklerdi?

Ne yaptılar biliyor musunuz? Balıkları yine teknelerindeki akvaryumlarda tuttular, ancak içine küçük bir
de köpekbalığı attılar. Birkaç balık, köpekbalığı tarafından yutuluyor, ama geride kalanlar son derece
hareketli ve taze kalabiliyordu.

Problemlerden uzaklaşmaktansa içine atlamak, boğuşmak ve onları beraberce yenmek gerekir.
Problemleriniz çok ve çeşitli olabilir. Ümitsiz veya karamsar olmayın. Problemleri ve sebeplerini tanıyın,
onları organize edin. Kararlı olun, daha çok bilgi ve akıl desteği ile onlarla savaşın.

Ben sadece ben olmak istiyorum...
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Yüksek Ticaretliler Forum | Powered by SMF 1.0.8.
© 2001-2006, Lewis Media. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!